• HOKEJ LOTYŠSKO : NÓRSKO

          • Bratislavský samosprávny kraj, ktorý je naším zriaďovateľom, ponúka stredným školám lístky na rôzne akcie. V lete naši žiaci navštívili Love Stream Festival a pozreli si vystúpenie speváčky Dua Lipa. Tentokrát sme dostali ponuku zúčastniť sa na hokejovom zápase Lotyšsko : Nórsko. Atmosféra priamo na štadíóne je vždy iná ako cez obrazovky, takže nálada bola výborná. Pozrite si fotogalériu.

          • EXKURZIA VIEDEŇ

          • Vo štvrtok 08.12.2022 sa triedy II.BG a II.C zúčastnili na exkurzii do Viedne. Žiaci boli v Technickom múzeu, ktoré ponúka skvelý interaktívny zážitok pre všetkých návštevníkov, a potom zavítali na viedenské vianočné trhy na Maria-Theresien-Platz medzi Kunsthistorisches Museum a Naturhistorisches Museum. Exkurziu všetci chválili, domov dorazili šťastne, akcia vydarená. Sehr gut.

          • ZIMNÝ DEŇ HIER

          • Zimný deň hier sa niesol vo sviatočnej nálade.

            Ďakujeme všetkým učiteľom a žiakom za skvelú atmosféru. Tohtoročné zimné hry sme usporiadali v duchu nesúťažných úloh. Stanoviská boli nasledujúce:

            spájanie anglických vtipov a prísloví

            vianočné tvorivé dielne

            stolný futbal

            stolný tenis

            hula-hop

            matematické kocky

            spoločenské hry

            výtvarný ateliér

            Vianoce v GEOLABE

             

            Na zahriatie sme varili punč. Na záver si predstavenie prichystali naši žiaci. Rozišli sme sa vo výbornej nálade.

            Želáme vám v novom roku 2023, aby vám bolo tak ako nám v dnešný deň.

             

            Foto: Richard Schneider (insta: monoceros_pictor) a Eva Madiová

          • EXKURZIA

          • Dňa 13. 12. 2022 sa žiaci II. A triedy zúčastnili exkurzie v Gabčíkove na prístavbe Národného lesníckeho centra - Výskumná stanica Juh. Pozreli si základovú konštrukciu a izolatérske práce. Počas odborného výkladu si overili teoretické vedomosti v praxi.

          • OLYMPIÁDA ZO SLOVENSKÉHO JAZYKA A LITERATÚRY

          • Dnes 09.12.2022 sa uskutočnila Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry. Postupovú súťaž sme realizovali aj napriek nižšej účasti. Žiaci v oboch kategóriách mali za úlohu vyriešiť online test, tranformovať text a museli prejsť rečníckym prejavom. Gratulujeme Diane Janke Kosnáčovej, ktorá sa stala úspešnou riešiteľkou, obsadila prvé miesto a postupuje do krajského kola.

          • PREZENTAČNÉ STRETNUTIE NA STU

          • Slovenská technická univerzita na svojej akademickej pôde zorganizovala 25. októbra 2022 prezentačné stretnutie pre stredné školy v Bratislavskom samosprávnom kraji. Stretnutie pozostávalo z prezentácie univerzity, jej siedmich fakúlt a Ústavu manažmentu. Za našu školu sa zúčastnila pani riaditeľka spolu s pani výchovnou poradkyňou a žiakmi IV.A triedy.

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ NOVEMBER 2022

          • Po minuloročnom online DOD sme privítali rodičov a uchádzačov v priestoroch našej školy dňa 16. novembra 2022. Program pozostával zo všeobecných informácií o štúdiu, zameranie odboru staviteľstvo a geodézia, kartografia a kataster. Návštevníci si tiež mali možnosť pozrieť ukážky žiackych prác. Potom nasledovala prehliadka školy, možnosť vyskúšať si demo online testy, prácu v odborných softvéroch aj otovrenú hodinu odborného kreslenia. Poďakovanie za realizáciu patrí všetkým zainteresovaným učiteľom, III.C triede aj pani učiteľke triednej.

          • PREDNÁŠKA STU NA NAŠEJ ŠKOLE

          • Dňa 11. novembra 2022 sa na našej škole uskutočnila prednáška o možnostiach štúdia na Slovenskej technickej univerzite. Nakoľko značná časť našich študentov pokračuje vo vysokoškolskom štúdiu práve na STU, naši maturanti mali možnosť zúčastniť sa na prednáške so zástupcami z Ústavu manažmentu a Fakulty architektúry a dizajnu STU.

          • PROJEKT ŠKOLA ŠKOLE

          • Naša škola realizuje v týchto dňoch unikátnu spoluprácu so Strednou priemyselnou školou strojníckou na Fajnorovom nábreží v Bratislave. Školská aula na strojníckej prejde rekonštrukciou a k tomu boli prizvaní naši žiaci, aby v praxi predviedli svoje vedomosti.

            1. Zameranie auly našimi stavarmi.

            2. Zameranie auly našimi geodetmi.

            3. Vyhotovenie skutkového stavu v AutoCad.

            4. Vytvorenie návrhov na revitalizáciu auly našimi stavarmi-architektmi.

            Pridávame fotografie zo zameriavania auly našimi tretiakmi-stavarmi.

          • FOTOGRAFIE Z MIKULÁŠA

          • Včerajší Mikuláš sa niesol v duchu našej tradičnej školskej akcie. Uvítací mikulášsky výbor pri vstupe počastoval všetkých papierovými konfetami, hrala vianočná hudba, čertice načierno mazali tváre. Cez prvú hodinu družina za hlasného pochodu chodila po triedach a tradične zisťovala, kto poslúchal a kto nie. Spievalo sa, rozdávali sa cukríky, dobrá nálada. Ďakujeme III.A a triednej pani učiteľke za organizáciu.

          • MIKULÁŠ, MIKULÁŠ!

          • Dobré ráno! Nezabudli ste? Dnes je Mikuláš! Už sa na vás tešia anjeli, čertice, pomocníci aj samotný Mikuláš. Pripravte si hlasivky a rozpomeňte sa na detské riekanky, keď k Vám príde Mikuláš do triedy. Bude aj fotogaléria.

          • EXKURZIA MOHYLA NA BRADLE

          • Dňa 22.11.2022 sa žiaci I.A a I.BG zúčastnili exkurzie do Brezovej pod Bradlom. Počasie nám prialo, lebo nepršalo, hoci sme trochu vymrzli. V Brezovej pod Bradlom sme navštívili Múzeum Dušana Samuela Jurkoviča, kde nám pán sprievodca priblížil zaujímavé udalosti zo života tohto významného architekta, a zároveň nám ozrejmil okolnosti výstavby mohyly na počesť Milana Rastislava Štefánika. Po zahliadnutí filmu sme sa presunuli do cieľa našej cesty, na Mohylu. Otvoril sa nám nádherný výhľad na okolitý kraj, ktorý sme si vychutnali, aj napriek vetru. Veríme, že táto akcia bola pre žiakov prínosom po dlhom období bez exkurzií.

          • MEDZINÁRODŃÝ GEODETICKÝ PÄŤBOJ IG5 LUČENEC 2022

          • V dňoch 23.-25.9.2022 sa trojčlenné družstvo žiakov z našej školy v zložení Bruno Geisse (III.BG) , Vivien Lajchová (III.BG) a Viktor Wild (IV.BG) zúčastnili 15. ročníka Medzinárodnej súťaže Geodetický päťboj IG5 v Lučenci, ktorú zorganizovala SPŠS Oskara Winklera v Lučenci.

            Program začal hneď v piatok, keď si mali všetci účastníci pomocou GPS súradníc nájsť hravou formou niektoré významné miesta v meste Lučenec a dostať sa na miesto zahájenia tohto podujatia, ktorým bola synagóga v Lučenci.
            Všetkých účastníkov privítala primátorka mesta Lučenec PhDr. Alexandra Pivková, ako aj zástupcovia VÚC Banská Bystrica.
            Pre učiteľov bol pripravený aj geodetický minipäťboj, kde si v medzinárodných tímoch preverili svoje vedomosti z geodézie, angličtiny aj posunkovej reči.
            V sobotu ráno v Haliči vybehol prvý tím z 28 tímov a 16 škôl zo Slovenska, Čiech a Maďarska na približne 12 km trať krásnym okolím Lučenca.
            V rukách mali zoznam súradníc a postupne museli nájsť kontrolné body a 5 stanovísk, kde na rýchlosť a presnosť plnili zadané praktické úlohy: centrácia a horizontácia teodolitu, určenie prevýšenia pomocou nivelácie, určenie výmery pozemku, určenie nadmorskej výšky bodu trigonometricky a test z geografie.
            Trasa končila opäť v Haliči, kde na všetkých čakal výborný klasický guláš a miestny Babgulyás s fazuľou a mäsom.

            Tento rok najlepšie umiestnenia získali české školy, ale ani naši žiaci sa nestratili v medzinárodnej konkurencii a vzorne reprezentovali našu školu.

          • NA VYUČOVANÍ: ARCHITEKTÚRA A INTERIÉROVÝ DIZAJN

          • Na hodine architektúry a interiérového dizajnu dostali štvrtáci skupinové zadanie navrhnúť exteriérové úpravy areálu našej školy. A tak sme išli do terénu pozrieť, čo by sa dalo obnoviť a revitalizovať. Pozrite si galériu.

          • STRETNUTIE ČLENOV PROJEKTU BEE-VET

          • Začiatkom októbra 2022 sa v bulharskom hlavnom meste Sofia uskutočnilo stretnutie členov projektu BEE-VET, do ktorého je zapojená aj naša škola. Projekt BEE-VET spája osem organizácií zo štyroch krajín za účelom zmeny odborného vzdelávania a prípravy v stavebníctve. Našu školu na trojdňovej konferencii reprezentovala pani riaditeľka Ing. arch. Darina Sojáková.

          • ŽUPNÝ ŠPORTOVÝ DEŇ

          • Bratislavský samosprávny kraj aj tento rok zorganizoval dňa 04.10.2022 Župný športový deň pre žiakov stredných škôl. Naši žiaci sa zúčastnili disciplín: futbal, beach volejbal a volejbal. Ďakujeme za účasť.

          • PONOŽKOVÝ OKTÓBER: ZBIERKA PRE ĽUDÍ BEZ DOMOVA

          • Naša škola organizuje zbierku Ponožkový október.

            Darujte nové ponožky a pomôžte ľuďom bez domova prežiť zimné mesiace s nohami v teple.

            Na vrátnici môžete do umiestnenej krabice vložiť nové ponožky. Ľudom v núdzi nebude zima a Vás zahreje dobrý pocit z charitatívneho skutku. 

          • DEŇ ŽUPNÝCH ŠKÔL

          • Dňa 07. októbra 2022 sa naša škola zúčastnila na Dni župných škôl v nákupnom centre Bory Mall. Akciu organizoval Bratislavský samosprávny kraj a bolo vidieť, že toto podujatie má svoj zmysel, nakoľko účasť zo strany základných škôl, rodičov a uchádzačov bola veľká. V našom stánku sme mali veľa záujemcov, porozprávali sme sa, predstavili našu školu a tešíme sa na ďalšie stretnutie počas Dňa otvorených dverí, ktorý naša škola organizuje 16. novembra 2022.